Ossenkamp Vakantiehuis minden tussen de uitlopers van de Sallandse Heuvelrug. Skip to content
Wandelen Sallandse Heuvelrug

Bergen vol Beleving en meer!

“Bergen vol Beleving” een van de slogans van het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug en Visit Hellendoorn. inderdaad er valt veel te beleven in en rondom Hellendoorn. Ons groepsaccommodatie Ossenkamp Vakantiehuis ligt midden tussen deze bergen en heuvels vol beleving en daar willen we graag iets meer over vertellen.

Direct achter de accommodatie ligt de Rhaanderer es, een klein stuwwal waar tot ongeveer 1800 zelfs nog een kasteel heeft gestaan. Je kunt er wandelen en uitkijken over de es en genieten van de prachtig mooi meanderende rivier de Regge.

Heb je wat meer tijd en wil je een langere wandeling vanaf ons vakantiehuis. Ga dan wandelen op de Eelerberg. Een prachtig wandelgebied met veel bos en historisch gezien ook zeker een bijzondere plek. Zo vind je er een prachtig 19de-eeuws landhuis gebouwd door de familie Veening Meinesz. Deze familie kocht de woeste grond rondom Hellendoorn op en heeft daar een prachtig landgoed van gemaakt met een landhuis, rentmeestershuis, een koetshuis en tuinmanswoning. Deze woningen worden tot op de dag van vandaag bewoont. Verder kun je een bezoek brengen aan het pinetum en als je goed zoekt vind je ook nog de vijverpartij. Loop je verder dan kun je bij het oude sanatorium waar vroeger TBC-pati├źnten werden verpleegd. Nu kun je er een bezoek brengen aan Chocolaterie Twente Decadente waar je kunt genieten van een lekker bakje koffie met een heerlijk bonbon.

Heb je de fiets mee dan kun je naar de Velderberg gaan. Je kunt je fiets of auto parkeren bij de vistrap in Hancate. Op deze plek gaat de Regge onder het Overijssels kanaal door. Vanaf daar starten er verschillende gemarkeerde Vensterbankiesroutes. Je loopt langs de Regge en door weidegebied. De routes worden gemarkeerd door bordjes met qr-codes waar je al zittend op een bankje kunt luisteren naar liedjes en gedichten over dit mooie gebied. Als je goed zoekt vind je bord je met een qr-code waar de eigenaar van Ossenkamp Vakantiehuis al zingend aan de Regge samen met haar broer en zus.

Vistrap Hancate
Schapen op de Lemelerberg

Fiets je verder dan Hancate of de Velderberg, dan kom je bij de Archemerberg en de Lemelerberg. Een prachtig stukje natuurschoon waar je de schaapskudde tegen kunt komen. Ook dit stukje natuur is ontstaan in de ijstijd door een enorme gletsjer die zand en grind voor zich uit drukte waardoor deze stuwwal is ontstaan. In dit stukje natuur vind je veel heidelandschap, afgewisseld met bos en vennen.

Ga je weer terug naar Ossenkamp vakantiehuis , dan kijk je tegen de Hellendoornseberg aan dit is ook weer stuwwal die behoort tot de Sallandse Heuvelrug. Met wandelroutes, fietsroutes en in de winter een mountanibike route.

Alles met elkaar genoeg te doen en te beleven.

Back To Top