Skip to content

Hoe het begon ...

de start van een kampeerboerderij

Al bijna 50 jaar wordt er door groepen overnacht bij de Ossenkamp.

De eerste groep die heeft overnacht in de toenmalige boerderij was muziekvereniging Prins Hendrik uit Delft. Begin 1900 stond er al een boerderij met als huisnaam De Ossenkamp. Hier woonden twee broers en een zus die alle drie ongetrouwd waren. Ze vroegen hun achternicht Dine Nijhout of zij bij hun wou komen werken . Vanaf eind jaren 40 tot 1996 heeft mevrouw Nijhout op de Ossenkamp gewoond.
Eind jaren 60 was zij weduwe geworden en daardoor stonden de stallen van de boerderij leeg. De buren verhuurden vakantiehuisjes en meneer van Puffelen die daar op vakantie was zocht een geschikte kampplek voor de leden van Muziekvereniging Prins Hendrik uit Delft. Na overleg met mevrouw Nijhout is zij akkoord gegaan met een verblijf van de muziekvereniging bij haar in de stal. Dat beviel blijkbaar goed want hierna is zij dat vaker gaan doen en in mei 1971 vond de inschrijving bij de Kamer van koophandel plaats. De muziekvereninging is weer vertrokken maar meneer van Puffelen is gebleven en later met mevrouw Nijhout getrouwd.

In 1996 is de accommodatie door mevrouw van Puffelen verkocht aan haar nicht, de familie Groffen. De familie Groffen is 10 jaar eigenaar geweest van de Ossenkamp want in 2006 hebben wij, de familie Berkenbos, de accommodatie overgenomen en sindsdien zijn wij met veel plezier eigenaar van deze mooie plek en dit mooie vakantiehuis.

Kinderen hebben wat gevonden
schaatsen op het voetbalveld
Boerderij.35
Back To Top